Hvad er forfodsnedfald?

Hvis trædepuderne forrest på undersiden af foden forårsager smerter, kan det skyldes et såkaldt forfodsnedfald. Smerterne i forfodstrædepuden er lokaliseret til grundleddene af en eller flere af de udvendige tæer i forbindelse med forfodsplatfod.

Hvad er årsagen til forfodsnedfald?

Hvis du har forfodsplatfod, skabes der et øget tryk af de midterste mellemfodsknoglers ledhoveder. Herved ødelægges fedtpuden i forfodstrædepuden. Dette medfører, at undersiden af grundleddene kommer til at ligge lige under huden (på fodens underside) og bliver ømme under den vedvarende belastning under gang.

Sådan behandles for forfodsnedfald

Det er gennem de senere år blevet populært at foretage den såkaldte Weil osteotomi, hvor der gennem korte hudincisioner (små snit) mellem ledhovederne foretages en forskydning af mellemfodsknoglens
ledhoved på nogle mm op i foden efter oversavning af knoglen og siden fastgørelse med en lille skrue. Behandlingen sker under fuld bedøvelse.

Hvad sker der efter operationen?

Efter operationen aflastes foden ved, at du bruger hælsko. Det er nødvendigt at aflaste foden i nogle uger efter indgrebet, men herefter kan du stort set leve og bevæge dig normalt uden restriktioner. Afhængig af fodens form i øvrigt kan en senere behandling med indlæg blive nødvendig. Stingene kan fjernes 12-14 dage efter operationen.