Undersøgelse og behandling af sygdomme i kar og vener

Hos mere end halvdelen af den danske befolkning kan man finde udvidede, synlige blodårer (vener) på benene. Når de syge vener er små og stregformede, kaldes de karsprængninger. Er de store – mere end 4-5 mm i diameter – kaldes de åreknuder.

I langt de fleste tilfælde er årsagen en arvelig defekt i veneklapperne, som hindrer blodet i kun at løbe opad mod hjertet. Klapperne lukker ikke længere helt i, efter at blodet er pumpet opad, og derved kan det løbe tilbage igen og overfylde benets vener, som derved efterhånden udvides.

Omkring en ud af syv danskere søger behandling for genererende åreknuder. Kvinder hyppigere end mænd, ældre hyppigere end yngre.

Behandlinger og operation for åreknuder foretages af et team bestående af erfarne og kompetente speciallæger i karkirurgi.

Privathospitalet Kollund har – som det eneste privathospital i Vestdanmark – regionsfunktion på komplicerede åreknuder og flergangsoperation.

Vi bruger moderne skånsomme teknikker for det bedste resultat og for at minimere patientens besvær efter operation og behandling.

 

 

Konsultationer

Privathospitalet Kollund
Bredsdorffvej 10, Kollund, 6340 Kruså

Privathospitalet Kollund – Fredericia afdeling
Bødkervej 3, 7000 Fredericia

 

Cengiz Akgüel

Overlæge,
Speciallæge i Karkirurgi

Jes Sandal Lindholt

Overlæge,
Speciallæge i Karkirurgi

Tidsbestilling: 74 30 11 30

Patient information