RF betyder radiofrekvens ablation og er en såkaldt endovenøs behandling, hvor den syge vene “brændes” indefra og dermed lukkes.

Behandlingen foregår ambulant og i lokalbedøvelse

Der anvendes en RF-elektrode, som indføres via et kateter i venen og lægges op i lyske eller knæhase afhængig hvor den utætte vene skal lukkes. Det foregår under kontrol af ultralyd, hvor der scannes løbende mens elektroden føres op på plads. Derefter sprøjtes der lokalbedøvelse ind omkring åren og kateteret. Venen varmebehandles nu indefra via elektroden, således at den ødelægges og “klapper” sammen. Elektroden trækkes langsomt ud mens der varmebehandles.

Hvis der er åreknuder, der skal fjernes, sker det efterfølgende gennem et mindre snit over den enkelte åreknude. Til sidst, når behandlingen er færdig, bliver det behandlede område igen ultralydsscannet for at sikre at alt er i orden.

Hurtigt tilbage til arbejde og daglige aktiviteter

Efter en RF-behandling kan man sædvanligvis begynde at arbejde efter nogle få dage, dog afhængigt af hvor tungt eller belastende dit arbejde er. Det tager lidt længere tid, hvis begge dine ben er blevet behandlet.
Du kan begynde at motionere, herunder at løbe, efter 2-3 uger.

 

 

   Kontakt os for yderligere information

    Tidsbestilling:     74 30 11 30