Faglig profil

Oliver Hendricks uddannet som læge i Tyskland 1996, men har lige siden arbejdet i Danmark. Han er speciallæge i Intern medicin og Reumatologi med såvel Dansk som Norsk autorisation.
Oliver Hendricks har arbejdet på Dansk Gigthospital (Tidligere Kong Christian den X’s Gigthospital) siden 2005
Ph.d. grad i Mikrobiologi ved Syddansk Universitet i 2007.
Medlem af Dansk Reumatologisk Selskab

Oliver Hendricks erhvervserfaringer spænder bredt og omfatter den interne medicin, anæstesi og mikrobiologi med særligt specialistområde i reumatologi. Han har i de sidste 15 år beskæftiget sig med de inflammatoriske gigtlidelser, som f. eks. leddegigt, psoriasisgigt, rygsøjlegigt og bindevævssygdomme. Disse sygdomme påvirker oftest led og ryg, tillige muskler, sener, ligamenter og ved bindevævssygdomme blodkar og ofte de indre organer. Derudover mange års erfaring med degenerative gigtlidelser (fx. Artrose), overbelastningsskader, tillige med både de lokaliserede og generaliserede kroniske smertetilstande i bevægeapparatet.

Siden 2010 specialeansvarlige overlæge og forskningslektor
Siden 2019 Professor, ledende overlæge og leder af forskningsafdeling

Bestyrelseserfaring, bl.a. som formand for Dansk Reumatologisk Selskab (2018 – 2022), formand for det skandinaviske reumatologiske selskab (2018 – 2022), endvidere udvalg, råd og meget andet.
Oliver Hendricks er aktiv på både nationalt og internationalt niveau.
Bl.a. faglig rådgiver for patientforeningen for rygsøjlegigt og medlem af det europæiske (EULAR) Advocacy Comitteé.

Oliver Hendricks har gennem årerne deltaget i talrige kongresser, senest som kongrespræsident for den Skandinaviske Reumatologiske Kongres afholdt i 2023 i København. Han har været arrangør for talrige kurser og møder i ind- og udland, f. eks. Dagens Medicin undervisning af de danske praktiserende læger i faget reumatologi.

Oliver Hendricks har en lang række videnskabelige publikationer og er bl.a. medforfatter til Dansk Medicinsk Kompendium og formand for de Nationale behandlingsvejledninger for vaccinationen af gigtpatienter.

 

Konsultation

 

Privathospitalet Kollund
Bredsdorffvej 10, Kollund, 6340 Kruså

Privathospitalet Kollund – Fredericia afdeling
Bødkervej 3, 7000 Fredericia

Esbjerg afdeling
Gl. Færgevej 2, 6700 Esbjerg

Reumatologien på Privathospitalet Kollund varetages af Professor, Ph.d., speciallæge Oliver Hendricks

Oliver Hendricks

Professor, Ph.d.
Speciallæge i Reumatologi

 

Tidsbestilling: 74 30 11 30

Patient information