– når du skal til lægen

Sådan gør du

1. Gå til din praktiserende læge og bliv undersøgt – hvis din læge finder at det er nødvendigt med yderligere udredning og/eller behandling, vil han skrive en henvisning.

2. Fortæl din læge at du har sundhedsforsikring og at du agter at gøre brug af den.

3. Lægen kan vælge at sende henvisningen elektronisk, direkte til privathospitalet eller lægge den ud via Henvisningshotellet (refhost) – eller give dig den med som print.4. Anmeld dit problem til din forsikring.

5. Hvis lægen har lagt henvisningen ud via refhost kan forsikringen også se henvisningen – hvis du får henvisningen som print skal du sende, faxe eller maile den til din sundhedsforsikring.6. Herefter får du tilsagn fra forsikringsselskabet om at kunne kontakte et privathospital eller at dit forsikringsselskab booker tid til dig.

7. Privathospitalet kontakter dig snarest mhp indkaldelse til undersøgelse.

 

Hvorfor huske sundhedsforsikringen?

Mange mennesker er ikke klar over mulighederne for at komme til undersøgelse på privathospital eller at de måske har en sundhedsforsikring, som de kunne bruge, når de har behov for en undersøgelse og behandling hos en speciallæge.

Vi oplever at de først sent i forløbet opdager at de er dækket af sundhedsforsikring, når de har ventet langt tid undervejs i undersøgelser og behandling på de offentlige sygehuse. Mange bliver dog alligevel “hængende” i systemet for at undgå yderligere spildtid. Det behøver man ikke. Man kan hurtigt komme videre via sin forsikring til et privathospital og man kan i det hele taget undgå unødig ventetid ved at være opmærksom på sagsgangen fra starten.Det er ikke så vanskeligt at bruge forsikringen til hurtigt og effektivt at få klarhed over hvad man fejler og lige så hurtigt at få gjort noget ved det.

Hvis der er behov for yderligere undersøgelser sker det i samråd med din læge.

Læs mere om dine muligheder her……………

TIPS

Henvisningen fortæller hvilke undersøgelser du har mulighed for at få foretaget. Du får typisk en bekræftelse fra forsikringsselskabet hvad de dækker.
Du kan selv følge med i dine henvisninger ved at gå ind på www.sundhed.dk og finde dine aktuelle henvisninger.
BOOK TID

Telefon: 74 30 11 30

Eller brug mail

 

Forside Om Sundhedsforsikring Sådan gør du