Når der udleveres hjælpemidler, SKAL det registreres i Xmedicus. Vi registrerer det som en opgave, der lægges til Senge-og Opvågning.

Udlevering:

1. På den åbne patient skal du oprette en opgave.
  2. Klik på blyanten og ”Vælg Skabelon”. Vælg ”Udlevering af hjælpemiddel”
  3. Skriv i ”Beskrivelse” antal og hvilket/hvilke hjælpemidler, som du udleverer til patientenSkabelonen har valgt med det rigtige team samt afleveringsfrist. Tryk ”Gem”
  4. Du kan nu se på patientens side at der er oprettet en opgave.Opgaven figurerer herefter på opgavelisten hos Team Senge- og Opvågning og hvis ikke hjælpemidlerne afleveres inden d 3 måneders frist, så kommer der en markering.

Aflevering af hjælpemiddel

1. Når patienten afleverer hjælpemiddel, skal opgaven markeres som færdig.
    Hvis patienten afleverer hjælpemidler, når der er personale til stede (sekretær/sygeplejerske), skal opgaven markeres som færdig i Xmedicus.
  2. På den åbne patient trykker du på opgaven, hvor efter der åbner sig en dialogboks.Klik på ”Opgaven er færdig”. Herved registreres det at opgaven er færdig og hjælpemidlet er afleveret. Opgaven forsvinder så fra Team’ets opgaveliste.

Hvis lånefristen overskrides

1. Hvis lånefristen overskrides kan det ses af opgavelisten hos team’et.
    Vi kan så sende en SMS fra Xmedicus med en rykker.
  2. Åbn ”Ny Korrespondance”. Klik på ”Korrespondance” og vælg SMS. Klik på ”Vælg Skabelon” og vælg frasen ”Reminder Hjælpemiddel”.
  3. Tryk på ”Gem og Send” foroven.

1. Hvis hjælpemidlerne stadig ikke afleveres, må I sende en ny SMS eller ringe til patienten. Opgaven bliver jo liggende indtil den er markeret færdig.Jeg har opdateret udlånsfrasen med at patienten skal huske at sætte navn på hjælpemidlerne, når de afleveres. Så kan vi registrere dem færdige senere, hvis de bliver afleveret på et tidspunkt, hvor der ikke er personale, f.eks. i Esbjerg eller dage, hvor vi ikke er i Fredericia.

Februar 2024 / Carsten Bruun

Du kan finde yderligere hjælp, når du er i Xmedicus. Tryk på “Hjælp” og vælg “Dokumentation”, så kommer du til Xmedicus’ vejlednings- og hjælpeside.