Hvad er symptomerne på springfinger?

Digitus saltans, i daglig tale springfinger, skyldes en fortykkelse i den fibrøse seneskede og som regel også i selve senen. Derved har fingeren tilbøjelighed til at låse fast i bøjet stilling. I lettere tilfælde kan man stadig strække fingeren aktivt, men således ikke uden at fingeren giver et spring, hvilket er smertefuldt. I sværere tilfælde må man have den raske hånd til hjælp til udretning af fingeren. Fingeren er ofte låst i bøjet stilling, når man vågner om morgenen.
Behandling af springfinger lidelsen behandles operativt med et indgreb, hvor den stramme seneskede skæres over. Operationen foretages i lokal bedøvelse.

Efter operationen

Efter indgrebet anlægges en plasterforbinding på såret, som først må fjernes, når trådene skal fjernes. Denne forbinding må ikke blive våd og skal derfor beskyttes f.eks. ved brusebad. Udenpå plasterforbindingen anlægges en komprimerende forbinding, som allerede kan fjernes efter det første døgn.
Efter 8-10 dage fjernes trådene her på hospitalet, hvor speciallægen samtidig kontrollerer, at operationen er forløbet tilfredsstillende.
Der vil sædvanligvis ikke forekomme mange smerter, men måtte du have brug for smertestillende medicin, kan det klares med almindelig håndkøbsmedicin f.eks. paracetamol, ibuprofen e.l..
Det er vigtigt at fingrene bevæges jævnligt under hele forløbet efter operationen. I de fleste tilfælde vil det være muligt, at du kan starte på dit arbejde allerede dagen efter operationen, afhængig af muligheden for at holde forbindingen ren og tør.
Der kan efter alle operationer opstå blødning og/eller hævelse. Dette kan forlænge rekonvalescensperioden, men ikke påvirke det endelige resultat.
Ved tegn på infektion i operationsområdet, som viser sig ved rødme, ømhed, hævelse og feber er det vigtigt, at du kommer under hurtig, kvalificeret behandling. Du bør med det samme kontakte os på tlf. 74 30 11 30 eller søge din praktiserende læge eller vagtlæge.