Dobbelthage – behandling med Belkyra

Fedtdepot under hagen kaldes også dobbelthage. Både mænd og kvinder kan være kosmetisk generet af dette og det kan være svært at fjerne trods intens træning og vægttab. Ofte har det noget at gøre med hormoner og arvelighed. Der findes forskellige behandlingsmetoder til fjernelse af dobbelthagen, herunder, fedtsugning, kirurgisk fjernelse af hud og nu også ikke-kirurgisk behandling med Belkyra®. Valg af behandlingsmetode afhænger af graden af dobbelthagen, om der er løs hud og patienten ønsker. Den bedste behandling afgøres ved en forundersøgelse.

Det virksomme stof i Belkyra er et enzym (Deoxycholsyre), der findes naturligt i galdeblæren. Det nedbryder fedt fra den mad vi spiser. Når produktet sprøjtes ind i fedtet under hagen ”sprænger” det fedtcellerne. Fedtet fjernes derefter af kroppens naturlige ”oprydningsapparat”. Effekten er permanent idet fedtcellerne ikke gendannes. Foruden fedtsmeltningen sker der oftest også en lille opstramning af huden. Det er således en ikke-kirurgisk behandling.

Behandlingen

Belkyra sprøjtes ind under huden i små depoter i fedtet. Inden behandlingen lægges noget lokalbedøvelse, som kan tage toppen af smerterne, men det kan være en god ide at have taget 1 gram paracetamol (Pamol, Pinex eller lignende) hjemmefra ca. en time inden behandlingen.
Afhængigt af størrelsen af dobbelthagen er der tale om 20-30 stik.

Efter Behandlingen

Lige efter behandlingen afkøles området med is. Man kan forvente ømhed, hævelse, rødme, nedsat følelse i området og et kortvarigt lidt skævt smil. Dette forsvinder gradvist i løbet af en uges tid. Det er ligeledes forventeligt med blå mærker i det behandlede område. Huden vil være følelsesløs og der kan være ømhed og let hårdhed i området i flere uger efter behandlingen.

Du får en ispose med hjem og kan fortsætte afkøling af området efter behov den første dag.
Man bør tage den med ro den første uge efter behandlingen.

Mængden af fedt, der nedbrydes, varierer fra patient til patient. Der er oftest behov for 2-4 behandlinger. De efterfølgende behandlinger er dog ikke så smertefulde som den første.

Den endelige effekt ses efter ca. 8-10 uger. Her ses man til en resultatkontrol, hvor behovet for evt. yderligere behandling vurderes. Din dobbelthage fjernes således helt uden kirurgi.
Behandlingen udføres kun af speciallæger i plastikkirurgi og dermatologi.

Ved forundersøgelsen vurderes hvilke behov der er for indgreb eller behandling, og sammen med speciallægen planlægges den plastikkirurgiske behandling, der ønskes foretaget, ligesom pris og evt. andet aftales. Behandlingerne foretages ambulant.

Husk at du er velkommen til at tage en pårørende eller bekendt med til forundersøgelse, på behandlingsdagen og til efterfølgende kontroller. Du får både mundtligt og skriftlig information om behandling, komplikationer og efterforløb.

Konsultationer

Privathospitalet Kollund
Bredsdorffvej 10, Kollund, 6340 Kruså

Privathospitalet Kollund – Fredericia afdeling
Bødkervej 3, 7000 Fredericia

Henrik P. Dyreby

Speciallæge i Plastik- og Kosmetisk Kirurgi

Camilla Bille

Speciallæge i Bryst- og Plastikkirurgi

 

F.eks.:

Forundersøgelse (fratrækkes ved operation) kr. 825,-

Brystforstørrende operation (all inclusive) fra kr. 27.500,-

Fedtsugning fra kr. 12.020,-